Barcelona, capital literària del crim

BCNegra
'The Maltess Falcon' de John Huston

La tercera edició del BCNegra torna a situar a Barcelona com una ciutat mítica del crim literari. Fins al 4 de febrer, el festival reunirà a escriptors, criminòlegs i llibreters en un ventall de propostes transversals que constaten que el noir és un gènere inesgotable en reinvenció constant, avui llunyà del primerenc Hard boiled i els seus precursors James M. Cain o Raymond Chandler.

Aquest any el BCNegra ressuscitarà des de detectius més cèlebres de la literatura universal com Hercule Poirot o Sherlock Holmes fins a estrelles de la ficció local, com el carismàtic investigador Pepe Carvalho, l’heroi de la saga de novel·la negra de Vázquez Montalbán, que feia recórrer al lector la Barcelona més sòrdida, això sí, acompanyant la trama amb receptes suculentes.

El festival, comissariat pel veterà llibreter Paco Camarassa, propietari de la desapareguda Negra i Criminal, també retrà homenatge a les dames britàniques de la literatura criminal d’ahir i avui, ens posarà al dia de la nova collita d’autors catalans del gènere i debatrà l’evolució dels arquetips femenins en la novel·la negra.

 

Written By
More from Laura Gea
Noucentisme: el seny lluny de la bohèmia modernista
Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar representen a la...
Read More
0 replies on “Barcelona, capital literària del crim”