Sobre nosaltres

alogo3

ATZUCAC és una revista digital de cultura en català. La publicació va néixer el gener del 2015 amb l’objectiu de fer de prescriptora cultural davant l’allau de propostes que ofereix una gran ciutat com Barcelona. Dirigim els nostres continguts a un lector jove, cinèfil, serièfil, lletraferit i curiós per descobrir els imperdibles de casa nostra. La revista es constitueix al voltant de quatre propòsits ineludibles: donar veu als creadors locals, descobrir-vos la cultura 2.0, i fer-ho amb estil i pensament crític.

Volem fer periodisme cultural amè però rigorós. Un espai on hi trobareu produccions emergents i d’altres més ‘mainstream’, però sempre aquelles que considerem que tenen un valor artístic genuí. Defugim l’estil telegràfic que impera a molts mitjans. No som un diari ni ho pretenem, tenim un to diferent, més literari i menys encapsulat. Malgrat això, també ens interessa molt l’actualitat, on som i cap on anem. En definitiva, volem oferir una capçalera atractiva que combini la qualitat del periodisme d’ençà amb històries ben explicades.

ATZUCAC significa també un catalitzador del talent local, donant projecció a artistes, escriptors, il·lustradors, dramaturgs, compositors, actors, etc. Catalunya, i especialment Barcelona, és des de sempre un epicentre de gran efervescència cultural i creativa i creiem que hem d’aprofitar aquesta oportunitat per acostar-nos a aquest món i donar-li veu.

Els joves consumeixen cultura d’una altre manera i cal adaptar-se a la nova conjuntura. És per això que ATZUCAC cedeix lloc a noves formes d’expressió cultural com els videojocs o les sèries. Pensem que totes les disciplines artístiques són valides i no creiem en jerarquies.

Per què Atzucac?

Què vol dir Atzucac? Un atzucac és un carreró sense sortida o en un sentit més metafòric, una situació d’estancament. Per què doncs hem triat aquest nom? Precisament perquè el sector periodístic fa anys que lluita per sortir d’una crisi molt forta, i el context econòmic és un obstacle més. Però mentre alguns veuen en aquesta crisi la fi dels anys daurats del periodisme, nosaltres veiem una oportunitat que s’ens ha brindat per reinventar-lo i adaptar-lo al nou univers 2.0.

ATZUCAC  vol seduir-te amb continguts interessants, diferents, ben escrits, en una interfície elegant i sòbria que s’adapta al 100% a tots els dispositius, ja siguin portàtils, smartphones o tauletes.