5 genis de la música electrònica europea que has de conèixer

5 genis de la música electrònica europeea que has de conèixer
5 genis de la música electrònica europeea que has de conèixer

Europa ha estat des de sempre un dels grans pols d’innovació de la música electrònica (a més del seu lloc de naixement). Més enllà de la proliferació de gèneres i subgeneres com el tecno, el nu-disco, el dance o la música experimental, els artistes de cada país tenen un savoir faire que els distingeix.  Dj Koze, Gesaffelstein, Lindstrom, Tod Terje i John Talabot són cinc productors que aquesta última dècada han destacat per un so d’autor que en certa manera cristal·litza aquestes tendències nacionals. No us els perdeu!

Dj Koze (Alemanya)

El productor Stefan Kozalla ha esdevingut amb els anys un dels imprescindibles de la nit d’Hamburg. Amb un estil exòtic, eclèctic i ambiental que bordeja sovint els límits entre genialitat i bojeria.  Ha llençat autèntiques joies com l’àlbum ‘Amygdala‘.

Gesaffelstein (França)

Si el panorama tecno de París hagués de tenir un abanderat, aquest seria sens dubte Gesaffelstein. Fosc, industrial i de ritmes molt durs, va publicar el més que notable ‘Aleph‘ el 2013. Davant del públic desplega sempre una posada en escena implacable vestit pulcrament amb un vestit ‘slim’ i amb aires de dandy despentinat.

Lindstrøm (Noruega)

Lindstrøm és el nom artístic del productor d’Oslo Hans-Peter Lindstrøm. Fins fa pocs anys una figura relativament poc coneguda a Noruega que es movia pels ambients del dance underground. En un ràpid ascens ha estat descobert pel públic i aclamat per la crítica. Ha fet mescles de LCD Soundystem i FranzFerdinand. El seu so inclassificable ha esta titllat de ‘space disco’. El LP Smalhans del passat 2012 és la seva obra prima fins el moment.

Todd Terje (Noruega)

L’han anomenat “un dels tres músics de la Santa Trinitat del món disco noruec” i és que Terje Olsen és indissociable de l’escena ‘dance’ escandinava. Todd Terje llença una proposta de tints tropicals amb ritmes divertits, optimistes i fins i tot amb un punt naïf. Els àlbums ‘It’s the Arps‘ (2012) i ‘It’s Album Time‘ (2014) son els dos grans exponents de la seva producció.

John Talabot (Catalunya)

La seva gamma d’influències oscil·la del flamenc a l’estil nòrdic, de la música africana a les cançons asiàtiques tradicionals. John Talabot, alter ego del barceloní Oriol Riverola es descobreix com una de les promeses de la música electrònica amb propostes com ‘Fin‘ (2012).

Written By
More from Gabriel Freixa
‘American Horror Story’ o com fer ‘openings’ amb carisma
Misteri, morbositat, sang i sexe. Sembla que aquests són els ingredients especials...
Read More
0 replies on “5 genis de la música electrònica europea que has de conèixer”