Històries de fantasmes que neguitejaran els més impàvids

Històries de fantasmes que neguitejaran els més impàvids

Si sou dels que no s’espanten amb qualsevol conte de por heu de tastar el terror victorià. Oblideu-vos dels monstres assedegats de vísceres i d’aspecte repugnant i submergiu-vos en l’univers dels espectres perversos, cruels i pèrfids de l’Anglaterra de finals del XIX. Us proposem cinc relats de fantasmes que us faran estremir, mirar a sota el llit i desitjar que sigui el matí.

‘Una altra volta de rosca’, de Henry James

No hi ha res més inquietant i torbador que veure dos nens d’aspecte angelical comportar-se com adults i parlar de coses poc innocents. Un aristòcrata de l’alta societat londinenca contracta una jove institutriu perquè es cuidi de l’educació dels seus nebots orfes que viuen en una mansió allunyada de la gran ciutat. La institutriu no trigarà a adonar-se que hi ha alguna cosa fosca i funesta en aquelles criatures.

‘El gos dels Baskerville’ d’Arthur Conan Doyle

Resulta encoratjador saber que per més que ens enfrontem a monstres i fantasmes, sempre emergirà en Sherlock Holmes amb una explicació lògica i racional per esvair-nos la por. Tot i això no podíem desmerèixer aquesta gran història de misteri, on el detectiu més famós de tots els temps i el seu ajudant Watson, hauran d’abandonar Baker Street per traslladar-se a l’aïllat castell dels Baskerville per protegir l’últim hereu de la nissaga d’un ésser letal, monstruós i desconegut.

‘Històries de fantasmes d’un antiquari’ de Montague Rhodes James

M. R. James es considera encara avui, un dels mestres dels relats de fantasmes de l’època victoriana. Deixeu-vos estar de romanços i oblideu els esperits benèvols i clements que volen que els ajudin a passar a l’altre món, aquí els fantasmes no tenen ni un bri de bondat ni bones intencions.

‘El fantasma de Madame Crowl i altres contes’ de Joseph Sheridan Le Fanu

Una antologia de ficció fantasmagòrica d’un dels pares del gènere, l’irlandès J. Sheridan Le Fanu. El conte de ‘El fantasma de Madame Crowl ‘ és un dels més famosos de l’autor i és per això que encapçala el títol del recull. Una jove marxa a fer de minyona amb la seva tieta a una casa on la mestressa és posseïda per un dimoni. Un conte capaç de mantenir-te amb la tensió a flor de pell durant tota la lectura.

‘La cambra secreta’ de Margaret Oliphant

No, la venedora de best-sellers J.K Rowling encara no havia nascut i la saga de Harry Potter no hi té res a veure. Oliphant, una de les poques dones escriptores de l’època, ens presenta una història amb tots els ingredients de la literatura victoriana: un llinatge maleït i un fantasma que s’amaga en les profunditats d’un vell castell.

Written By
More from Laura Gea
Homenatge literari a Barcelona
Barcelona és una ciutat amb moltes cares. Potser per això molts escriptors...
Read More
2 replies on “Històries de fantasmes que neguitejaran els més impàvids”

Comments are closed.