5 pel·lícules d’amor per a reticents

5 pel·lícules d'amor per a reticents
5 pel·lícules d'amor per a reticents

Sí, ho sabem, després de Sant Valentí la majoria n’estem farts de comèdies i drames romàntics. Pel·lícules d’amor que acaben derivant quasi sempre en un empatx d’emocions extradolces. Molts estem a pocs passos de tirar el televisor per la finestra. És per això que proposem, l’endemà, aquest digestiu de propostes diferents, per treure-ns el mal gust de boca. Amb les cinc pel·lícules que hem seleccionat intentem defugir la recepta tradicional. Aquí els amants ni són models de perfecció física i espiritual ni el rerefons és al que ens tenen acostumats. No volem corredisses per la platja, fora els vampirs amb les hormones descontrolades. Parelles que us veieu, per compromís, empesos a veure algun romanç, aquí en teniu cinc que no us deixaran indiferents.

‘Her’

Si parlem de relacions inusuals ‘Her’ és segurament la millor proposta. Coneixem amors dona-home, home-home i dona-dona. El que no és tan habitual és l’enamorament entre una persona i un programa. En aquesta pel·lícula veurem un vibrant Joaquin Phoenix que intentarà trobar l’equilibri amorós amb el seu sistema operatiu. Sí, ho heu llegit bé. Molts opinaran que amb el sintetitzador amb la veu sexy de Scarlet Johanson per part de la màquina difícilment un podria resistir-s’hi. Més enllà de l’aventura sentimental l’obra de Spike Jonze posa sobre la taula un tema tan fascinant com és el de les intel·ligències artificials i els rols que jugaran en una societat futura.

‘Scott Pilgrim vs. The World’

Ramona Flowers entra a la vida de Scott Pilgrim d’improvís, desmuntant-li tots els esquemes i plans de futur. Ara bé, quan es comença una relació un ha de saber amb qui comparteix el llit, per precaució. Sobretot és indispensable si ella té un regiment d’exparelles disposades a deixar-te la cara com un mapa. Pilgrim ho descobrirà massa tard. Una relació de parella que transcorre com els nivells d’un videojoc en una barreja molt lloable del món ‘geek’, el còmic i el rock independent canadenc.

‘Submarine’

Oliver Tate és un d’aquells alumnes silenciosos i solitaris, dels que ocasionalment reben alguna pallissa per part dels seus companys d’institut. Ell és diferent, més llest que la resta i els altres ho saben. Tot i així per ell aquest és el menor dels problemes. La seva vida, una cerca del sentit i la identitat, es trastoca amb l’aparició de Jordana Bevan. Inexpert en el camp de l’amor, Tate haurà de bregar  amb el caos emocional que aquesta noia carismàtica desencadena a la seva vida plana i estable. Aquest però no és l’únic front que tindrà obert. A casa la relació dels seus pares fa mesos que s’està refredant i ell intentarà fer el possible per evitar una separació.

‘500 days of summer’

Seguim fugint dels tòpics. Des de sempre ens han venut que les dones són les enamoradisses i els homes els freds i pragmàtics. Aquí trobarem la truita girada. Tom és un noi que fa anys que beu de la música romàntica i melancòlica dels Smiths fins al punt de creure que fins que no la trobi a “ella” no serà feliç. Per altra banda tenim a Summer, una noia que pensa que les històries d’amor són contes de fades i que tot ha d’acabar algun dia.

‘Gone Girl’

Amb aquesta última portem l’allunyament del tòpic una mica més enllà. No direm gaire cosa, qualsevol detall pot espatllar les sorpreses que ens va llençant a la cara aquest film de David Fincher. Només mencionar que la pel·lícula arranca amb la desaparició misteriosa de Amy Dunne, la dona de Nick Dunne. El cas portarà a una extensa cobertura mediàtica i social que, de mica en mica, apuntarà el dit acusador cap al marit.

More from Joan B. Galí
Plató i Aristòtil també mouen el joystick
Sovint associem els videojocs amb descàrregues de bales de gran calibre, curses...
Read More
0 replies on “5 pel·lícules d’amor per a reticents”