Cors passejant per Broadway

El Musical Participatiu

Rubén Gimeno

La nit del passat dijous 5 de novembre l’Auditori de Girona va ser l’escenari del Musical Participatiu, un espectacle d’allò més original. Us imagineu un musical de musicals? Encara més, us imagineu un musical interpretat per diferents cors? Doncs això és el que van representar conjuntament el Cor Gospel Girona, Cor Gospel d’Aro, Coral Xàntica, Cor Maragall i Cor UdG amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. Entre músics i cantants, més de 100 participants dirigits per Rubén Gimeno. Aquesta iniciativa, amb el suport de l’Obra Social La Caixa i la Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona, va poder comptar, ni més ni menys, amb els solistes Mone Teruel i Toni Viñals.

Els espectadors, doncs, vam recórrer alguns dels èxits més significatius de Broadway cantats en català. Cal felicitar aquí la feina de Cèsar Aparício i Maria Carme Mateu, que van fer una molt encertada adaptació de les lletres de les cançons originals. Des de ‘Velles aigües’ (‘Show boat’) fins ‘Som als anys seixanta’(‘Hairspray’), no només es va sentir cantar sinó també vam ser testimonis de l’excel·lent coordinació dels figurants. A mig número, els cors van abandonar les seves posicions per representar ‘La plaça es torna un mercat’(‘Brigadoon’). Tots els participants es van barrejar entre ells, cantant, saludant-se i abraçant-se, per acabar recuperant els seus inicials llocs al final de la peça. Sens dubte, un dels moments àlgids de l’actuació, que cal agrair a la direcció musical i escènica de Marc Sambola i Joan Maria Segura, respectivament.

Cal fer també una especial menció dels solistes. Cançons tan emblemàtiques com ‘Alba i vespre’ (‘Fiddler on the roof‘), ‘Ja et pots posar elegant’(‘Hello, Dolly’) o “’Jo et cuidaré’(‘Rent‘), no haguessin expressat tanta emoció si no és per la interpretació d’una pletòrica Mone Terual i un brillant Toni Viñals. Si no, que li preguntin a Rubén Gimeno què li va semblar l’actuació de “I tot plegat’(‘Chicago‘), on la cantant va rodejar al director amb els seus encants. Tots dos artistes van demostrar, un cop més, anys d’experiència sobre els escenaris i una bonica química entre tots dos en les seves actuacions conjuntes.

I com no podria ser d’altra manera, tractant-se d’un musical participatiu, l’esdeveniment va acabar amb la intervenció del públic, que es va afegir a cantar amb cors, solistes i orquestra el ‘No sentiu cantar la gent?’(‘Les Misérables‘). Un immillorable punt final per una gran vetllada. Esperem que sigui la primera de moltes. Enhorabona als Participants!

Written By
More from Judit Navarro
Entrevista a Antoni Domènech
Un dels grans problemes que tenen els mestres d’avui dia és que...
Read More
0 replies on “Cors passejant per Broadway”